Filozofie

RENASTEREA UNEI TRADITII

De peste 300 de ani, vinurile familiei princiare Stirbey sunt create conform unor principii dezvoltate si pastrate din generatie in generatie. Dorim sa le respectam si sa le predam urmatoarelor generatii.

Descoperirea soiurilor traditionale
Suntem adepti ai soiurilor traditionale, evoluate si adaptate prin veacuri la conditiile pedo-climatice ale unei podgorii. Numai acolo pot sa dezvolte caracterele lor din plin. Le vinificam separat, producand numai vinuri din soiuri pure, pentru a scoate la iveala caracterul fiecarui soi in parte.

Descoperirea Terroir-ului
Solul, climatul, flora si fauna, dar si traditiile oamenilor care lucreaza in vie influenteaza in mod esential evolutia strugurilor si a vinului – dand fiecarei parcele de vie un alt caracter care poate fi sintetizat ca Terroir, sau intr-un sens mai universal ca Genius Loci – spiritul locului. Dorim sa se regaseasca acest Genius Loci in vinurile noastre.

Natura are prioritate
Suntem convinsi ca fortele naturii dau produse mult mai sanatoase si durabile decat orice interventie tehnica a omului. Ingrijim butucii in vie prin lucrari strict manuale si reducem tratamentele chimice la minimul necesar. In vinificatie urmarim ceasul naturii de fermentare si de maturizare si nu fortam procesul prin interventii tehnice.

Sigla de calitate Stirbey
Familia princiara Stirbey a contribuit prin multe generatii la istoria natiunii romane, numele de Stirbey dobandind astfel o reputatie excelenta. Garantam ca toate produsele noastre prin calitatea lor deosebita sunt demne de reputatia excelenta a numelui Stirbey.